Napolni račun

Veljavnost računa IZI

Račun IZI lahko polnite na različne načine. Po polnitvi se na računu IZI ustvari dobroimetje, s katerim plačujete uporabo storitev po ceni trenutno aktivnega paketa.

Aktiven račun IZI

Vaš račun IZI je aktiven, ko ga napolnite s kupljeno polnitvijo. Takrat lahko nemoteno uporabljate vse odhodne in dohodne storitve.

Obdobje veljavnosti aktivnega računa IZI je odvisno od vrednosti polnitve računa:
VREDNOST POLNITVE VELJAVNOST AKTIVNEGA RAČUNA
2 € 30 dni
5 € 90 dni
10 € 90 dni
25 € 365 dni
50 € 365 dni

Podaljšanje veljavnosti računa IZI brez kupljene polnitve

Veljavnost računa IZI lahko podaljšate za obdobje 90 dni brez opravljene polnitve, ob plačilu 1,52 EUR.

Posamezno (enkratno) podaljšanje Za enkratno podaljšanje veljavnosti računa IZI v mobitel vtipkajte ukazni niz:

*131*90#

in pritisnite tipko za klic. Nato za potrditev ponovno vtipkajte

*131#

in pritisnite tipko za klic.

O podaljšanju veljavnosti boste obveščeni prek sporočila SMS.

Veljavnost računa IZI lahko enkratno z ukaznim nizom podaljšate brez polnitve, tudi ko ste v tujini - v omrežjih tistih operaterjev, ki omogočajo povratni klic. To najlažje preverite tako, da v mobitel vtipkate ukazni niz za preverjanje stanja; če se na zaslonu pojavi izpis stanja na računu IZI, omrežje operaterja, v omrežju katerega gostujete, podpira ukazni niz.

  • Če je račun IZI še vedno aktiven, se bo podaljšanje izvedlo za 90 dni od dneva, ko bi moral postati neaktiven. Podaljšanje veljavnosti lahko zahtevate do največ 5 dni pred potekom veljavnosti.
  • Če je račun IZI že neaktiven, se bo podaljšanje izvedlo za 90 dni od dneva podane zahteve. Podaljšanje lahko zahtevate od 1. do vključno 180. dneva neaktivnosti.

Neaktiven račun IZI

Če veljavnosti računa IZI ne podaljšate, postane ta neaktiven ne glede na stanje dobroimetja na računu IZI. V tem času ne morete opravljati ne odhodnih ne dohodnih storitev.

Kljub neaktivnemu računu IZI lahko opravljate klice na številki 112 in 113, v Center za pomoč uporabnikom na brezplačno številko 051 800 800 in polnite račun IZI. S polnitvijo račun IZI ponovno aktivirate. Aktivira se tudi neporabljeno dobroimetje na računu.

Po 180 dneh neaktivnosti se račun IZI trajno zaklene

Če vaš račun IZI postane neaktiven (po 30, 90 ali 365 dneh – odvisno od višine polnitve), ga lahko s kupljeno polnitvijo ponovno aktivirate najpozneje v 180 dneh od dneva, ko je postal neaktiven.

Po 180 dneh od dneva, ko je račun postal neaktiven, ga ni več mogoče polniti. Morebitno neizkoriščeno dobroimetje na računu nepovratno zapade in ga ni mogoče prenesti na drug račun IZI. Račun IZI se trajno zaklene, uporabnik pa izgubi pravico do uporabe te mobilne številke.

Niste našli, kar ste iskali? Še vedno potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas

Niste našli, kar ste iskali?

Še vedno potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas