Napolni račun

Klici v tujini

Sproščeni pogovori, tudi ko ste v tujini.

V tujini je način klicanja odvisen od izbire operaterja. Nekateri podpirajo klicanje na običajen način (CAMEL), drugi z odhodnim povratnim klicem prek posebnega ukaznega niza, pri nekaterih pa odhodne storitve niso mogoče.

Nasvet: Kateri operater podpira določen način klicanja, najenostavneje ugotovite s preizkušanjem: najprej poskusite poklicati na običajen način, v primeru neuspeha pa uporabite povratni klic. Ali operater podpira klicanje s povratnim klicem, najlažje preverite tako, da odtipkate ukazni niz za preverjanje stanja na računu IZI. Če prejmete informacijo o stanju, lahko opravljate tudi klice z odhodnim povratnim klicem.
Stalno uporabo omrežja tistega tujega operaterja, katerega storitve ustrezajo vašim potrebam, si lahko zagotovite z ročno izbiro omrežja v meniju mobilnega telefona.

POMEMBNO: Vsi operaterji ne omogočajo uporabe običajnega klicanja ali klicanja s povratnim klicem. Če operater ne omogoča opravljanja odhodnih klicev, lahko v omrežju tega operaterja zgolj sprejemate dohodne klice in SMS-sporočila. Tuji operaterji podatka o mogočih načinih klicanja niso dolžni predložiti.

Klicanje na običajen način (CAMEL)

Klicana številka mora biti zapisana v mednarodni obliki.

PRIMER
Kličete Center za pomoč uporabnikom na številko 051800800. Za klicanje iz tujine je v mobitel treba vtipkati +38651800800.

POMEMBNO: Pri gostovanju v tujih omrežjih ni mogoče uporabljati telefonskega predala.

Klicanje z odhodnim povratnim klicem

Za vzpostavitev klica vtipkajte 1 2 5 telefonska številka klicanega z mednarodno klicno kodo # in pritisnite tipko za klicanje.

Ko vtipkate ukazni niz in ga potrdite s tipko za klic, se na zaslonu pojavi obvestilo »Zahteva je v teku, prosimo počakajte.« Čez nekaj trenutkov bo vaš mobitel zazvonil. Ko prevzamete klic, sprožite klic do klicanega. Ko klicani prevzame poziv, se zveza vzpostavi.

PRIMER
Kličete Center za pomoč uporabnikom na številko 051800800. Vtipkajte ukazni niz \*125\*0038651800800# in pritisnite tipko za klicanje.

Niste našli, kar ste iskali?

Še vedno potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas